Modern Dans Kulubü Malatya Mercan Koleji İlkokul

Modern Dans Kulubü

Dansın en önemli yararlarında birisi, bedende fiziksel olarak olumlu yönde yaptığı katkılardır. Dans eğitimi alan öğrencinin bedeni daha esnek, daha güçlü, daha zariftir. Dans egzersizlerinin daima kasları uzatarak yapılması, kas- iskelet yapısı ve vücut çizgilerinin daha güzlü, zarif ve ince olmasını sağlar.
Dans eğitimi alan bir öğrenci günlük hayatında doğru ve sağlıklı beslenmeyi öğrenir. Böylece çağımızın önemli bir sorunu olan aşırı kilolu beden yapısından ve yanlış beslenme şeklinden uzaklaşılır.
Dans eğitimi, duruş(posture) bozukluklarının düzeltilmesinde de önemli katkılar sağlar. Dans egzersizleri taban düşüklüğü(düz tabanlık), içe basma, bacak deformasyonu ve belirli orandaki omurga eğriliklerinin tedavi ve iyileşmesinde önemli faydalar sağlamaktadır.
Okul dışı bir aktivite olmasından dolayı, çocuğun başka bir ortamda sosyalleşmesini ve farklı arkadaşlar edinmesini sağlamaktadır. Grup olarak ve bireysel olarak hareket etmeyi ve sorumluluk almayı da pekiştirir.
Dansın(Modern Dans Street Jazz Dans), bir sahne formu olmasından dolayı soyut düşünmeyi, mekânda yön bulmayı da geliştirmektedir. Hareketlerin tekrarı üzerine kurulan yapısından dolayı, aynı zamanda hafıza ve konsantrasyonu da olumlu yönde etkilemektedir.
Dans eğitimi çocuğa belirli oranda sorumluluk yüklemektedir ve çocuğun kendi kendine yetme becerisini kazanmasına yardımcı olmaktadır. Öğrenci aldığı eğitim sonucunda iç disiplinini de sağlar.
Her eğitim yılının sonunda yapılan yılsonu gösterileri ve yıl içi organizasyonlarda yer alma, öğrencilerin sahne ile erken yaşlarda tanışmasına vesile olmaktadır. Böylece dans öğrencileri prova sürecini, kulis adabını, sahne sırasını beklemeyi ve seyirci karşısına çıkmayı öğrenmektedir. Bu onları profesyonelliğe taşıyacak en önemli adımlardan birisidir.
Dans eğitimi uzun soluklu bir eğitimdir ve oldukça meşakkatli bir süreçtir. Öğrenciler büyük özveri ve çaba ile yıllar içinde yoğurulur ve geleceğin sanatçı adayları olarak yetiştirilirler. Eğitim müfredatında yıllar içinde moderns eğitimi ile birlikte doğaçlama ve yaratıcılık, dünya dans formları(Tarantella, Polka vb.), street jazz, dans tarihi, kostüm-dekor ve anatomi dersleri ile de donatılırlar.
Dans eğitimi ile öğrenciler çevrelerini ve dünyayı yorumlamayı, soru sormayı, sorgulamayı ve muhakeme kurmayı öğrenmektedir. Bale ve dans öğrencinin entelektüel olarak da donanmasını ve etrafından ayrışmasını sağlar.
Uzun yıllara yayılan bale ve dans eğitimi sonucunda öğrenciler mutlu oldukları ve severek yaptıkları bir sosyal aktivitenin yanında iyi birer sanatçı adayı ve en önemlisi iyi bir insan olma yolunda büyük bir yol kat etmektedir.

900